Den lette håropsætning, knolden

Posted on 2 min læsning 432 visninger

Den høje knold, nem håropsætning

Jeg elsker den høje knold, den er let at sætte og det er en frisure, man kan have til både hverdag og fest. Den høje knold er en let håropsætning, som kan kombineres på mange måder. Hvis man sætter den i vådt hår, har man naturligt krøl, når man fjerner elastikken igen. Det kan dog ikke anbefales at sætte en knold om vinteren med vådt hår! Men om sommeren er det dejligt forfriskende i enten fugtigt eller tørt hår.

Den høje knold kan sættes op enten i friseret hår eller uglet hår. Det kommer an på hvilket udtryk du vil skabe. Jeg foretrækker at rede håret igennem før jeg sætter det op og helst i tørt hår. Nogle gange touperer jeg det inden, jeg sætter det op i knold, men det er mere til fester eller andet. Jeg gør det sjældent til hverdag.

Pleje af håret når det sættes i knold

Der hvor elastikken har siddet, kan man risikere at håret bliver slidt. Derfor bør man nok ikke have denne frisure hver dag. Det vil også være en god ide, især hvis man føntørrer eller touperer håret at give det en omgang hårpleje.

Pynt

Selvom den høje knold bæres som den er, så kan man sagtens pynte den alt efter hvilken anledning, der er tale om. Hvis det fx er en nytårsaften er det næsten oplagt at bruge noget med knald på. Det kan være spænder, hårelastikker eller andet.

Farve

Man kan også eksperimentere med at farve forskellige totter af håret og opsætte det som et farvespil. Det tror jeg ser rigtig fint ud. Hvis man ikke tør at farve det selv, kan man sikkert få en veninde eller sin frisør til at hjælpe med det. Der gælder det samme som før, at hvis der er tale om en særlig anledning fx en fest eller lignende, så kan man vælge nogle farver med noget mere knald på.