Pandehår til din ansigtsform

Posted on 3 min læsning 415 visninger

Drømmer du om pandehår, men er du bange for, det bliver grimt? Bare rolig! Her er en guide til pandehår til lige netop din ansigtform, og ikke nok med det, er der også tips til stylingen af dit pandehår. Læs med og se det hele her.

Det kan være svært, at få det perfekte pandehår, og det kan så hurtigt se grimt ud. Løsningen er fundet, for femina.dk har lavet en guide til pandehår til de forskellige ansigtsformer, og tips til stylingen! Jeg har desuden fundet nogle tips til, hvordan man bedst passer på sit smukke hår. Se det herunder.

Ansigtsform og pandehår

Oval ansigtsform

Dit ovale ansigt kan bære de fleste typer pandehår. Det eneste du skal overveje, er, om det passer til din hårtype og længde.

Rund ansigtsform

Dit runde ansigt har brug for lange, bløde pandelokker, der følger kinderne. På den måde undgår du at få et endnu mere rundt ansigt.

Aflang ansigtsform

Vælg en type pandehår, der bløde dit lange ansigt op. Det kan f.eks. være et pandehår, der går lige til øjenbrynene (og dermed giver indtryk af, at dit ansigt er kortere, end det er). Du kan også vælge at få lange, graduerede lag, der følger dit ansigts form.

Firkantet ansigtsform

Et skråt pandehår eller et langt pandehår, der følger din kæbelinje, vil bløde dit firkantede ansigt op og gøre det mere rundt.

Hjerteformet ansigtsform

Dit hjerteformede ansigt vil tage sig godt ud med et skarpskåret pandehår. Men alt efter om du er ude på at fremhæve eller skjule din hjerteform, kan du også sagtens springe ud i andre typer pandehår.

Stylings tips

  1. Kram pandehåret med et håndklæde, så du får vandet ud.
  2. Brug et stylingprodukt der passer til din hårtype og tekstur.
  3. Del pandehåret i flere små sektioner og føntør dem en sektion af gangen. Husk at føntørre ned langs håret, så du sørger for, at hårstråene lukker sig af varmen og bliver mere glansfulde.
  4. Vil du gerne have lidt bevægelse i pandehåret, kan du bruge en lille, rund børste, mens du føntørrer. Alternativt kan du også bruge et glattejern til det sidste finish – men pas på! Du skal ikke lade det sidde for længe det samme sted, da der så er risiko for, at du brænder håret. Husk at bruge et varmebeskyttende produkt inden.
  5. Slut af med lidt hårspray, der holder pandehåret på plads.

Sådan plejer du bedst dit hår

Go.tv2.dk har samlet en guide til, hvordan du giver dit hår den optimale pleje, se den her. Er dit hår desværre gået hen og er blevet skadet, har schwarzkopf.dk lavet en guide til, hvordan du kan du kan få dit smukke hår tilbage, uden at blive klippet.