Det inspirerende hjørne

Sådan får du en grøn garderobe

En grøn garderobe er hot – ja, altså ikke grøn i bogstavelig forstand, men en garderobe hvor der er tænkt på miljøet i produktionsprocesserne af tøjet. Det tager hårdt på miljøet, når modeindustrien producerer tøj. Men nogle brands er aktivt gået ind i kampen for at belaste miljøet mindst muligt. Eksempelvis danske LauRie, der producerer moderigtigt tøj på en bæredygtig måde uden skadelige stoffer. Det er nemlig blevet in at klæde sig grønt.

Hvis du også er til en grøn garderobe, får du her tips til andre danske brands, der arbejder hårdt for at skabe bæredygtig mode – uden at gå på kompromis med deres design.

Luksus med god samvittighed

AIAYU kreerer luksuriøst tøj med en bevidst tilgang til produktionens indflydelse på miljøet. Alt tøjet produceres med miljøet for øje, og brandet har en ’nul-spild’-politik, hvor affald bruges aktivt i genskabelsen af noget nyt. Affald bliver hos AIAYU ikke set som et problem, men som en mulighed for at være kreativ.

Indisk feeling i garderoben

Sissel Edelbo har siden 2004 skabt moderigtigt tøj gennem kærligheden til indisk kultur og bæredygtighed. Brandet køber gamle sarier i Indien og sætter dem sammen på ny i et moderne nordisk tvist. På den måde sætter de fokus på up-cycling og støtter en holdbar fremtidig modeindustri.

Grøn helt ind til benet

Dilling kan give dig den gode fornemmelse helt inderst på kroppen – brandet producerer nemlig økologisk undertøj i bomuld af den fineste kvalitet. Undertøjsproducenten har fokus på udelukkende at bruge certificerede økologiske materialer i deres rene designs. Med respekt for miljø og mennesker har de skabt kvalitetsundertøj, der både er hudvenlig, men som også kan tåle at blive brugt og vasket.

Mode uden bekymringer

Care by Me designer tøj, hvor du ikke behøver at bekymre dig. Alt tøjet er lavet i naturlige materialer sat sammen i et stilrent design. Brandet vægter materialerne og arbejdernes forhold højt. Det betyder også, at de arbejder sammen med indiske producenter, der sikrer deres fremtid ved at uddanne og udvikle dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *