Mig og Fashion

Anmeldelse af Shein

Hvad er Shein? 

Shein blev grundlagt i 2008, men der hed det She Inside, hvor det så sendere blev ændret til Shein.  forretningsmanden hed Chris Xu, og de solgte i starten brudekjoler over nettet.  Det er først indenfor de seneste 5 års tid at Shein har haft succes og næsten kan sammenlignes med store tøjfirmaer som H&M. 

Shein er en Kinesisk butik online, om det så er på en app eller over en hjemmeside på internettet. Shein er bl.a. kendt for at det er rigtig billigt (lidt ligesom wish). 

Der findes næsten alt slags tøj derinde. Efter min mening er der også noget meget spøjst tøj nogle gange, men det er selvfølgelig også helt fint hvis du kan lide det der er lidt mindre simple og med skrigene farver. Men det er ikke kun tøj man finder derinde, det er nemlig også ting som accessoires, ting til huset og bare genstande i det hele taget. 

Kan man stole på Shein? 

Jeg tror ikke det her er et specifikt spørgsmål hvor man enten kan svare ja eller nej, men mere et personligt spørgsmål af om man selv får nogle gode ting derfra, til tiden, og i god kvalitet i forhold til prisen. Der er mange der siger det er en rigtig god butik og at man kan stole på den, som fx Thea der siger  

Jeg syntes Shein er virkelig godt! Har bestilt så mange gange derfra og elsker mine ting! Man får rabat, god kundeservice som fx engang hvor en vare kom ødelagt og jeg kontaktede kundeservice, og fik refunderet det hele inden for 48t. Pakkerne kommer altid efter 9-10 dage. 

Men der er jo selvfølgelig ikke kun gode anmeldelser som fx Basna der ikke får sine varer: 

Jeg har bestilt en ordre på 600 kr. Fra d.11 og i dag er det den 1. januar, og jeg har stadig ikke modtaget det! 

Dårlig levering!  

Ville ønske de kunne rette deres fejl! 

Jeg har skrevet flere gange til Shein men fik ikke svar; 

Mine egne erfaringer 

Jeg har selv appen på min telefon og Indtil videre har jeg kun købt fra Shein 1 gang. Denne ene gang kom alt inden for 2 uger, og var i ok kvalitet. En af de ting jeg købte, var en crop top i lysegrøn, og den er meget gennemsigtig og kort. Jeg købte også nogle par øreringe, og farven på dem er røget af med tiden. Jeg ved ikke om jeg vil købe fra Shein igen men jeg syntes at noget af tøjet er mega fedt. Det er også meget fedt man ikke kan få tøjet noget andet sted, så det er lidt unikt.  

Jeg syntes det kan være lidt fake, for når jeg fx kigger på et billede at en trøje, og så vil have den i den samme farve, kommer der det præcist samme billede op, men bare med en anden farve på trøjen. Altså så det ligner det er photoshoppet. 

Men overordnet syntes jeg det er en rigtig god butik over nettet, med masser af forskelligt tøj og genstande.  

Er Shein modstander af børnearbejde? 

Der er mange meninger om at Shein benytter sig af børnearbejde, bl.a. på TikTok hvor mange påstår at der står hjælp, mærkelige bogstaver ovs på modtagernes tøjmærker. 

Der er mange der fraråder at købe for Shein, netop fordi folk siger at Shein er modstandere af børnearbejde. 

Jeg tror selv ikke at de er modstandere af børnearbejde, men jeg har dog også kun prøvet at købe fra Shein 2 gange.  

Hvad er børnearbejde? 

I FN kalder man alle mennesker under 18 år for børn. Det er børnearbejde, hvis børn under 18 år har et arbejde, som skader deres sundhed og udvikling. Det er også børnearbejde, hvis børn arbejder så meget, at de ikke kan følge med i den almindelige undervisning i skolen, og dermed ikke lære noget. Ofte når der forgår børnearbejde, får børnene ikke særlig mange penge, i forhold til hvor meget de arbejder, og derfor bli8ve de nød til at arbejde mere, og dermed næsten ikke komme i skole.  

Hvor god kvalitet er tøjet fra Shein? 

Ud fra det jeg har bestilt, har der kun været en dårlig ting, og det er en bluse der var virkelig gennemsigtig, hvor det så ud på billedet som om den ikke var det. Alt andet tøj jeg har bestilt, har været i fin kvalitet. Der er meget med størrelserne i Sheins tøj, så overordnet tror jeg det er en rigtig god ide hvis man læser beskrivelserne at tøjet, før man selv køber det.  

Man skal også huske at det er fra Kina, og Sammenligne med prisen. Hvis en trøje koster 6kr så kan man altså heller ikke regne med at det er den bedste kvalitet i verden.  

Link til Shein

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *