Det skal du vide, når du deltager i konkurrencer på Facebook

Posted on 2 min læsning 457 visninger

Virksomheder markedsfører sig selv gennem de sociale medier som aldrig nogensinde før. Der oprettes konkurrencer på samtlige sites, og det er blevet lettere at sprede sit budskab og brand netop på denne måde. Og vi ELSKER gratis ting – punktum – og gratis konkurrencer hvor man kan vinde sko, tøj og gavekort til fede butikker? Kæmpe ja tak herfra! Men hvad du måske ikke ved er, at størstedelen af de konkurrencer du finder på Facebook rent faktisk er ulovlige.

Ulovlige konkurrencer i et væk

Har du måske ikke set flere konkurrence-posts på Facebook hvor du skal like en side for at deltage, eller at man skal tagge sine venner for at være med i konkurrencen? Jeg gætter på svaret er ja, for dem oplever jeg selv i stor stil når jeg kører en tur gennem mit feed.

Men dét er faktisk ulovligt for virksomhederne at lave den slags konkurrencer, så hvor fedt er det lige at deltage i?

Regler

  • Man må ikke påkræve eller præmiere at deltagerne deler konkurrencen på egen eller venners tidslinjer
  • Man må ikke påkræve eller præmiere at deltagerne tagger sig selv eller venner på et billede eller i en kommentar
  • Det skal gøres tydeligt, at Facebook ikke har noget med konkurrencen at gøre
  • Man skal overholde de regler for markedsføring, som er gældende i sit eget land
  • Man må ikke lave fan-gating (synes godt om for at deltage)

Kilde: bsocial

Hvad kan der ske?

Heldigvis er du som bruger temmelig meget på den sikre side; du ryger ikke i fængsel eller bliver straffet for at deltage i en konkurrence der er ulovlig. Men man kan til gengæld risikere, at siden for den konkurrence man deltager i, bliver lukket.

Næste gang du overvejer at deltage i en konkurrence, så tænk over om den rent faktisk er lovligt – og hvis ikke, kan du jo overveje at rapportere det til Facebook. Det er jo fedest at være en del af noget, der holder sig inden for rammerne af det lovlige. Bare et par tanker herfra!