Fashionista liv

Dygtiggør dig i vurdering af guld

Det behøver ikke koste en formue at købe flotte guldsmykker. Guld har altid været et sjældent og eftertragtet ædelmetal, og derfor har guld altid været temmelig kostbart. Dagsprisen på guld ligger i dag på omkring 300 kr pr. gram, mens mange smykker koster mere i grampris, da man jo også skal betale for smykkets design og udformning. Men hvis du kan undvære nogle få tusinde kr. en gang imellem, så kan du have en spændende hobby, hvor du køber guldsmykker, som du så kan beholde eller sælge videre. Der findes nemlig et stort brugtmarked for guldsmykker, og her kan du tjene penge, hvis du med tiden bliver god til vurdering af guld. Du kan købe alle mulige guldsmykker som disse:

  • Halskæder
  • Ankelkæder
  • Fingerringe
  • Øreringe
  • Diademer
  • Ure

Typer af guld

Guldsmedebutikker tilbyder altid at købe brugte guldsmykker, men du får som regel kun selve metalprisen, der uden moms og fortjeneste ligger nede på omkring 200 kr. pr gram. Hvis guldsmykket så har en lav kvalitet f.eks. på kun 8 karat, så falder prisen jo tilsvarende. Guld måles i enheden karat, der er i 1/24 del af rent guld. 24 karat er derfor helt rent guld uden blandingsstoffer, men rent guld er desværre ofte for blødt til at skabe holdbare smykker.

Derfor blander guldsmeden ofte andre metaller i, således legeringen bliver stærk, men til gengæld falder andelen af guld, og på den måde findes der både kvaliteter i 8, 14 samt i 18 karat. Guldsmykket stemples med en kode, således man straks kan se kvaliteten. 14 karat stemples med koden 333, 14 karat med 585 og 18 karat med koden 750. Hvis der iblandes kobber i guldet, så opstår der rødguld, mens man ved at iblande sølv, platin eller palladium skaber hvidguld.

Køb og sælg guld på nettet

De ter faktisk ret nemt at starte en lille forretning, der handler med brugte guldsmykker. Reelt koster det kun udgiften til dine brugte guldsmykker, som du naturligvis kan købe på brugtmarkedet. Du kan finde priser og inspiration på loppemarkeder, antikvitetsforhandlere og på auktioner, men det bedste sted er ofte internettet. Her findes der nemlig flere sælgere og købere til smykker. Hvis du bliver dygtig til vurdering af guld, så kan du tjene penge hos Lauritz.com. På dette online auktionshus kan man nemlig avertere sine brugte sjældne genstande til salg, samt man kan ofte finde smykker til fornuftige priser. Du kan jo afgive et auktionsbud på de smykker, som du synes bedst om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *