Fashionista liv

Skiferie i Sölden og oplev moden i Østrig

Der findes gode muligheder for at kombinere næste skirejse til Østrig med en shoppingtur og se moden i Østrig fra første parket, da man især i Wien kan opleve mange nye kollektioner af tøj, som fremvises på udstillinger og modemesser. Mange tager i forvejen til Østrig på vinterferie for at stå på ski, og især Tyrol er et fantastisk sted at besøge. Mange vælger at dyrke vintersport i Ötztal området, hvor det mest berømte skisportssted hedder Sölden måske på grund af World Cup, der afholdes her hvert eneste år.

Sölden ligger midt i Tyrol lidt syd for storbyen Innsbruck, og her kan man udover fantastisk skiløb på hele 2 gletchere også nyde en berømt sprudlende afterskiing, der fortsætter til langt ud på natten. Disse afslappede rekreative events er spændende butikker, restauranter og barer i Sölden, og desuden kan man også opleve Freizeit Arena, som er et rekreationscentrum med svømmehal, sauna, fitness, tennisbane, bowling, biograf og restaurant. Endeligt er det muligt at både stå på skøjter, løbe langrend og kælke på en 4 km bane, samt man kan opnå velvære hos de Thermalske Bade i Längenfeld.

Moden i Østrig

Når man alligevel er i Østrig, så bør man tage ind til storbyerne Innsbruck eller Wien, hvor man kan nyde tidens hotteste trends i de fashionable butikker. Her kan man nemlig besøge verdens førende modebutikker indenfor tøj, sko, smykker og anden personlig pleje og beklædning.

Man kan finde noget til både børn, mænd og kvinder, og man finder det nyeste indenfor både sportstøj, souvenirs, smykker, mode og livsstil. Den nyskabende modescene i Østrig er verdensberømt, og især den årlige”Fashion Week Vienna” er et vigtigt springbræt til de store modemetropoler for mange unge modeskabere.

Et godt eksempel på succes er den 23 årige modeskaber Helmut Lang, som startede butikken”Bou Bou Lang” i Wien, og dermed startede hans lynkarriere. En Wien-udstilling førte ham til Centre Pampidou i Paris, hvor han lancerede samme år et stort Helmut Lang modeshow.

I dag findes hans butikker i New York, Wien, München, Milano, Paris, Tokyo og Hongkong. Man kan faktisk finde moderigtigt skitøj i høj kvalitet i Østrig, og man bør også tænke på tøjet ren praktisk, således man undgår hvide farver på tøjet, da det nemt bliver beskidt og nusset, og sort farve tiltrækker varmen, så denne farve bør man også undgå. Man bør derfor vælge farverigt skitøj i enten rød, blå eller grøn farve.

Godt skitøj bør desuden kunne klare både varme og kulde, så man starter med et sæt skiundertøj inderst, hvorefter man klæder sig med et varmt mellemlag, og endeligt anvender man yderst en skijakke. Man bør vælge skitøj i uld eller syntetisk men aldrig vælge bomuld. Skitøjet skal være velsiddende med en god pasform og uden søm. Tøjet skal være åndbart, således din sved kan transporteres ud i løbet af dagen.

Hvordan finder man billige rejser til Østrig?

Det er altid billigst at tage bus eller tog til Østrig, men hvis man er flere kan man jo køre sammen i bil og få en sjov tur ud af det. Man kan også vælge at flyve til Østrig, og man finder mange tilbud på billige skirejser til Sölden hos Sunweb, der er specialist i at tilbyde billige rejser til både ski destinationer samt badeferier i Europa.

Det er nemt og hurtigt på Sunweb hjemmesiden at se de forskellige tilbud, som både kan arrangeres som kør-selv-ferier eller med flybillet sammen med en feriebolig i Sölden. Priserne svinger en del, så prøv at tjekke tidspunkter samt afbudsrejser, således I måske kan få en feriebolig med liftkort inkluderet til omkring 2.000 kr. for hele familien i alt for 8 dage.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *