Ansigt

Dette vidste du sikkert ikke om øjenskygger?

Øjenskygger

Jeg har tit tænkt over hvad øjenskygger egentlig er lavet af. Hvilket materiale er blevet brugt, hvem fandt på dem og er de giftige? Er der farlige kemikalier i eller er det et ganske uskyldigt produkt. Er der noget man skal være særlig opmærksom på eller kan man bare bruge øjenskygger som man vil. Find inspiration til din gyldne øjenskygge her.

Fakta om mærke og kvalitet

Nogle mærker har særlige kvalitetskrav, de lever op til. Mens andre ikke er omfattet af særlige kvalitetskrav, men blot skal holde sig til den gældende lovgivning vedrørende kosmetik.

Det naturlige valg

Som forbruger synes jeg det naturlige valg er at foretrække. Men alligevel bruger jeg fx clinique, som så vidt jeg ved slet ikke er et naturligt valg, men blot er godt for huden. Et naturligt valg kunne fx være Organiqs øjenskygger, der er dog ingen garanti for at de er sunde, selvom de indeholde naturlige ingredienser. Nogle af Organisk øjenskygger indeholder fx økologisk jojoba, økologiske ingredienser, rene naturlige fremkommet farvepigmenter, Der er ikke tilsat parfume eller parabener. Produkterne er ikke 100 % økologiske, men 100 % naturlige.

Børnearbejde og mineralet mika

I information kan man læse at børnearbejdere er med til at udvinde stoffet mika, som bruges i øjenskygger. Så det er nok en god idé at læse på ingredienslisten inden man køber øjenskyggen. Jeg ved ikke med dig, men jeg vil ikke bruge produkter, der er lavet ved hjælp af børnearbejde, så vil jeg hellere undvære makeup. Jeg vil helst ikke have de respektive firmaer efter mig, så jeg nævner ikke deres navne her, men du kan læse hele artiklen i Information her.

Makeup der ikke er testet på dyr

Hvad hvis man er imod dyreforsøg, kan man så finde noget makeup, der ikke er testet på dyr? The Body Shop tester ikke deres produkter på dyr, desuden kan man hente mere viden på anima eller andre sider for dyreelskere.

I min søgen fandt jeg ikke helt ud af om øjenskygger er sunde, skadelige eller alle ingredienserne. Det viste sig at være mere omfattende end som så. Men i hvert fald er der rigtig mange, der er med til at betale prisen for din øjenskygge, heriblandt børn og dyr. Jeg tror den bedste måde at undgå det på er at købe øjenskyggen et sted, hvor man ikke tillader børnearbejde eller dyreforsøg.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.